Editoriaal 2

De Stem van Pater Pio - November 2019

Editoriaal Jeroen Smith pr.

Pater Pio 003Een van de geestelijke dochters van Pater Pio, die katholiek en later karmelites was geworden, zuster Pia van de Gekruisigde Jezus, zei ooit: “Pater Pio dacht nergens anders aan dan om ons naar Christus te sturen. Door pater Pio hebben we opnieuw een oproep van God de Vader om te geloven in Christus, om te geloven in de Kerk en de Sacramenten.”

Dat is wat de nieuwe artikelen op deze site willen doorgeven.

Van de biografie, die uitverkocht is, zijn hoofdstukken 4 en 5 opgenomen. Deze gaan over de tijd waarin Pater Pio’s apostolaat open bloeide. Mede door de geallieerde soldaten die hem in 1943 en 1944 bezochten werd hij na de oorlog wereldwijd een bekende. Het ziekenhuis werdt gebouwd en de gebedsgroepen ontstaan. Ondertussen droegen de vele charismata van Pater Pio ook hun vruchten. (zie: Over Pater Pio: leven).

De inmiddels heilig verklaarde Paus Paulus VI schreef in 1968 een prachtige uitleg over ons geloof, bekend als het Credo van het Volk van God. De volledige tekst is hier opgenomen. Het zijn heldere woorden om telkens weer opnieuw te overwegen. Zoals bekend had Pater Pio en bijzondere eerbied voor deze Paus. (zie: Katholiek geloof)

JP2 1Ook is het boeiende verhaal opgenomen van het contact tussen Pater Pio en Karol Wojtyla. Ze hebben elkaar één keer ontmoet. Heeft Pater Pio toen het pausschap en de aanslag voorzegd? Als aartsbisschop schrijft Wojtyla de pater twee keer. De brieven zijn hier te lezen en tevens wat het gebed van Pater Pio van de Heer verkregen heeft. (zie: heiligen)

De artikelen zijn zo geüpload dat ze makkelijk te printen en te lezen zijn. We kijken naar een manier om teksten in te kunnen spreken, zodat het ‘hoor-artikelen’ worden.

H. Pater Pio, bid voor ons.
Jeroen Smith pr.

 

Eerder editorialen vind u hieronder:

Editoriaal 1